Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la Campanya del Suquet de Peix de Roses impulsada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament, que té com a objectiu la promoció de la gastronomia local, basada eminentment en el peix fresc, la posada en valor dels productes de proximitat i la creativitat i bon ofici dels restauradors rosincs. A l'acte ha participat l’alcaldessa de Roses i regidora de Turisme, Montse Mindan i diversos restauradors adherits a la campanya.

El tret de sortida d’aquesta campanya ha consistit en l’elaboració d’un suquet per part dels cuiners del restaurant Santa Llúcia, situat a la platja de l’Almadrava. Un escenari ideal per acompanyar la preparació d’aquest plat, que pren com a base la combinació de peix i patates i que té els seus orígens en els pescadors de Roses que el cuinaven a cales i barques. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat.

Tal i com ha destacat l’alcaldessa, "la campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer les diferents varietats que els restauradors de la vila preparen d’aquest plat que tant ens representa i diferència i que posa en valor el nostre producte més preuat: el peix".

Enguany són 16 els restaurants que participen en la campanya: Bitákora, Ca la Valeria, Caltre, El Mirador de l'Almadrava, Falconera, Flor de Lis, l'Àncora, La Cala, Norat Dia, Pika Pika Beach, Punto 21, Roc-Fort, Rom, Santa Llúcia, El Trull i Tramonti Platja. Aquests menús es podran degustar del 18 al 27 d’octubre i són una mostra de la versatilitat de la recepta, tant en els ingredients com en les tècniques culinàries i la presentació. Cal destacar també que tots els restaurants participants acompanyen el suquet de peix amb excel·lents vins creats sota la Denominació d'Origen Empordà.

Un altre objectiu perseguit per la campanya és el de dinamitzar la vila fora de temporada alta, vinculant la gastronomia amb altres atractius de Roses, com són la visita al port de pesca i el descobriment del patrimoni natural i cultural.

La informació detallada dels menús es troba al portal web de Turisme de Roses: www.visitroses.cat i també en els tríptics que es distribuiran a la Oficina de Turisme i a diferents espais i establiments de Roses.