El Museu de l'Empordà ha organitzat diferents activitats relacionades amb Benestar i salut que combinen l'art i la cultura com a mecanisme per a fomentar una millora del benestar i la salut física i emocional de les persones entre els mesos d'octubre a març de 2020.

La primera de les activitats programades és un taller d'artteràpia titulat "Jo, l'art i la meva ciutat", que es repartirà en sis sessions des del dilluns 28 d'octubre al 2 de desembre de 17 a 19.30 hores. L'artteràpia és una disciplina humanista que combina l'expressió i les eines plàstiques (escriptura, poesia, expressió corporal, música, etc.) per fomentar la salut i el benestar en diversos plans com l'emocional, salut, físic o el comunicatiu, entre d'altres, i que tindrà lloc a les sales d'exposicions del mateix Museu de l'Empordà. Aquest taller l'oferirà l'artterapeuta Arturo Solari i l'assistència a totes les sessions és obligatòria.

Les altres dues activitats combinaran l'art amb la tècnica del mindfulness, una pràctica antiga que ajuda a rebaixar els nivells d'estrès i ansietat, equilibrar el ritme cardíac i potenciar la creativitat i adoptar hàbits saludables.

Per això, s'ha programat la conferència "Mindfulness, art i cultura" per dimarts 4 de febrer de 2020, a les set de la tarda, on es donarà a conèixer els beneficis de la tècnica del mindfulness i els sons harmònics en un entorn artístic i cultural com el Museu de l'Empordà.

En aquest mateix sentit, s'ha programat el taller "Mindfulness i l'art", que constarà de vuit sessions de mindfulness de set a vuit de la tarda, des del dilluns 11 de febrer fins al 31 de març de 2020, a càrrec del coaching Edgar Tarrés.

Totes les activitats son gratuïtes i es requereix inscripció prèvia al Museu de l'Empordà al telèfon 972 502 305 o a l'adreça electrònica infome@museuemporda.org.