Siurana d'Empordà va decidir l'any passat impulsar la Fira de la Magrana amb una cursa i en aquesta edició, que se celebra diumenge, vol potenciar aquesta activitat coincidint amb els primers deu anys de vida de la Fira: «Amb motiu del desè aniversari, volem fomentar la visita pel poble i el coneixement dels productes locals, així que la segona marxa de la magrana s'acompanyarà d'uns tastets dels productes elaborats al municipi com són els formatges i derivats lactis de Mas Mercè, els Vins de Tallers i l'oli d'Agrícola Siurana, que s'oferiran al final del recorregut» explica l'alcalde Jordi Soto.

Una cinquantena de persones van participar en la cursa de l'any passat, que enguany espera augmentar aquesta xifra, apunta l'alcalde. La sortida es farà a dos quarts de deu del matí. La cursa es farà per dins el municipi, tindrà uns cinc quilòmetres de recorregut i s'adreça a tots els públics per poder-la gaudir en família. Les inscripcions seran a dos quarts de nou del matí. Tenen un preu de vuit euros i s'inclou una botifarrada per als participants.

La programació de la fira segueix una línia continuista pel que fa a les activitats. L'Ajuntament i la Unió Esportiva Siurana han estat des dels inicis els organitzadors de la Fira de la Magrana que va néixer «per fomentar aquest producte que tenim en aquesta època de l'any i que ens acompanya per les vores dels camins».

La trobada serveix per recaptar fons per al Club i coincideix amb la festa local que omplirà d'activitat el municipi, durant tot aquest cap de setmana. La fira dedica una parada central a la magrana i als productes derivats com ara el licor, les melmelades, els pastissos o els sucs elaborats a partir d'aquest fruit especial. Els visitants podran comprar magranes senceres, o bé agafar idees de com elaborar-la a casa seva. És un fruit que es pot degustar en amanides, en sucs barrejats amb altres fruites, en pastissos, en melmelades o fins i tot en còctels. Les magranes contenen una quantitat rica en vitamina C i antioxidants, fibra i posseeixen propietats antiinflamatòries.

En total hi haurà més d'una vintena de parades d'artesania i de productes locals que acompanyaran la parada central. Els productors del poble també ajuden a organitzar la fira, tot oferint les seves elaboracions.

Les parades es completen amb un programa d'activitats. Aquest any, com a novetat, hi haurà l'actuació de les colles geganteres i Grallers de Palau de Santa Eulàlia, que tindrà lloc a dos quarts d'una del migdia, després de l'ofici solemne i el vermut popular. La jornada es tancarà amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Vila de la Jonquera.

La fira és la cloenda de la festa major, que inclourà activitats per a tots els públics des de divendres. Aquest dia hi ha hagut un sopar popular al centre cívic, aquest dissabte es fa el partit de futbol i les activitats per a la mainada: una xocolatada i una actuació de màgia a càrrec del reconegut Raül Black.