El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya impulsa diverses activitats entorn de les commemoracions oficials de l'any 2019. Una d'aquestes commemoracions gira entorn de la figura de Joan Brossa, en el centenari del seu naixement. La conferència-espectacle Joan Brossa i la màgia forma part d’aquest cicle i es durà a terme el divendres 25 d’octubre a les 19:30 h. a la Biblioteca de Castelló d'Empúries.

Per tal de conèixer més a fons l'ampli univers d’aquest poeta, que entenia la creació poètica com quelcom que anava més enllà de qualsevol convencionalisme, Hausson ens parlarà de la relació de Brossa amb la màgia i la seva presència en l’obra d’aquest artista.

Poesia escènica, poesia textual, poesia visual, poemes objecte: en cada una d’aquestes vessants de l’obra de Brossa trobem infinitat de referències a la màgia, que posen de manifest la seva admiració per aquest art.

Brossa i la màgia és una xerrada, acompanyada d’un audiovisual i un seguit de jocs de mans, relacionats amb diferents aspectes de la seva obra, i que permet endinsar-se en el seu univers poètic-màgic.

L’activitat anirà a càrrec de Hausson, que és el nom artístic de l’il·lusionista Jesús Julve i Salvadó. Julve s’inicia ben aviat en l’art de la prestidigitació i progressivament es va interessant per la màgia escènica.

La coneixença amb Joan Brossa donà un tomb radical als seus espectacles. El poeta escrigué per a ell la Gran Sessió de Màgia en dues parts estrenada al Teatre Romea de Barcelona el 1991, i des d'aleshores la màgia de Hausson derivà cap a la poesia escènica i la performance, sovint en col·laboració amb prestigiosos directors. També ha sovintejat la televisió i el cinema.

El 1996 Joan Brossa escrigué per a ell l'espectacle Poemància, que ha presentat arreu i a tota mena de públics. Hausson ha exhibit el seu art màgic i poètic a bona part d'Europa i d'Amèrica.

Va ser fundador i és codirector, amb Hermann Bonnín, del Brossa Espai Escènic de Barcelona i també és patró de la Fundació Joan Brossa.