Un home va robar diumenge un gravat de Dalí valorat en 20.000 dòlars d'una galeria de San Francisco (EUA) a la qual el lladre va entrar a plena llum del dia i de la que es va dur l'obra d'art sota el braç sense que ningú el detingués, segons ha informat el diari El Mundo.

La cadena ABC ha mostrat aquest dimarts imatges de les càmeres de vigilància en què es veu el sospitós entrar a la galeria Dennis Rae Fine Art de la ciutat californiana cap a les 16.40 hores de diumenge.

Uns trenta segons després d'accedir a la galeria, l'home, amb gorra i pantalons curts, va sortir amb total tranquil·litat del recinte i amb el gravat de Dalí sota el braç sense que ningú s'interposés en el seu camí.

Al vídeo divulgat sembla que el lladre té una còmplice: una dona que està al costat d'ell a l'entrada de la galeria però que no arriba a accedir a l'establiment.

L'obra desapareguda és un gravat titulat Corrida de braus surrealista: girafa en flames, que va ser creat per Dalí al voltant de 1966 i 1967 i que té unes dimensions de 51 per 66 centímetres, aproximadament.

"Tenim una exposició especial de Salvador Dalí ara mateix i, sí, simplement ho van robar massa ràpid com perquè algú pogués fer alguna cosa", va dir a ABC la directora de galeria de Dennis Rae Fine Art, Angela Kellett.

La responsable d'aquest recinte artístic va comentar també que l'obra pertany a una sèrie molt limitada de gravats pel que creu que la seva venda en el mercat clandestí no seria gens senzilla.

"Per ser honest, és bastant sorprenent", ha afirmat aquest dimarts en declaracions a mitjans nord-americans David Schach, que és copropietari d'aquesta galeria situada al carrer Geary molt a prop de Union Square, la plaça més important del centre de San Francisco.

La Policia de la ciutat californiana encara no ha detingut ningú en relació amb aquest robatori i ha demanat la col.laboració dels ciutadans per poder aturar el sospitós i recuperar, d'aquesta manera, el gravat desaparegut de Dalí.