«El model de vida està canviant i cada vegada va a més», explica Fina Juez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Navata. Aquest municipi fa set anys que impulsa l'EcoFira, una plataforma des d'on es promouen professionals de diferents àmbits, ja sigui ambiental, econòmic i social, per crear un entorn més sostenible. La cita d'aquest any, que es fa aquest diumenge, es presenta renovada, amb nous expositors i una gran oferta d'activitats complementàries per atraure un públic molt ampli. L'objectiu, segons Juez, és «convertir-la en una fira de referència».

Un dels principals canvis que viurà l'EcoFira d'enguany és que es repartirà per les diferents places del nucli antic convidant així el públic a «passejar per Navata descobrint tots els seus racons més bonics i encantadors». A la fira hi haurà una quarantena d'estands dedicats als productes alimentaris, roba, roba per a la llar, transport i productes per la cura personal, entre altres, emmarcats dins el món ecològic, biodinàmic i Km0. Per a Fina Juez, aquest punt és molt important, ja que «cal potenciar allò que tenim més proper».

Vins ecològics i biodinàmics

A banda de l'exhibició de productes, els assistents podran gaudir de diferents xerrades com ara una dedicada a vins ecològics i biodinàmics amb taller de tast de vins inclòs o un altre sobre l'alimentació de la pell. També es difondrà un projecte d'ecologia urbana en caixes niu, es farà una desfilada de roba ecològica i rutes guiades en bicicleta elèctrica. Cal destacar que a la sala Llevant hi haurà diferents exposicions, una d'elles dedicada a la prevenció del consum d'alcohol en joves.

L'actor Sergi Armentano, protagonista del programa Wowzzy Baboom, visita Navata.

Tallers i màgia per als infants

Tallers i màgia per als infantsEls organitzadors de l'EcoFira de Navata són conscients que bona part del seu públic és familiar. Per aquest motiu, han programat una part de propostes pensant en els infants. A banda de l'àmplia diversitat de tallers que s'oferiran -fang, pa, ninots o reciclatge- també en destaca la instal·lació d'una carpa de màgia. Una de les peculiaritats que tindrà aquesta proposta lúdica és la possibilitat de veure en acció l'actor Sergi Armentano, que interpreta el presentador i protagonista del programa de màgia del Club Super3, Wowzzy Baboom. Totes les activitats per als infants estaran ubicades a la plaça Casamor. Són d'accés lliure i gratuït.