13 de octubre de 2019
13.10.2019
Peralada

La Mostra Gastronòmica de Peralada rep 42 platillos i postres d'alt nivell culinari

Maria José Ríos, Roser Oliveras, Joaquima Callís, Nina Viladot, Àlex Pons i Blai Cervera s'enduen els premis de la 28a edició

13.10.2019 | 19:40
Els guardonats de la 28a Mostra Gastronòmica de Peralada.

Maria José Ríos Marcos ha obtingut el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de cigrons amb bacallà. Pel que fa l'apartat de postres el guardó ha estat per a Roser Oliveras Punset que ha elaborat un Cruixent dolç d'albergínia.

Els accèssits també han estat molt disputats, tal i com ha afirmat el jurat, per l'alt nivell gastronòmic d'aquesta 28a edició. En l'apartat de platillos l'accèssit ha sigut per Joaquima Callís Golobardes que ha cuinat un Platillo de peus de porc amb naps i, en l'apartat de postres Nina Guangjing Viladot Zalabardo amb la Mousse de crema catalana.

Per quart any consecutiu els xefs més petits de la casa també han sigut protagonistes de la Mostra, participant en la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta quarta edició han estat Àlex Pons Delgado amb un Pastís de formatge japonès amb fruites i Blai Cervera Cortada que ha elaborat un Tronc de xocolata.
Els guardons d'aquest any han estat elaborats enguany per l'artista peraladenca Montse Badosa Calverol.

La Mostra Gastronòmica que s'ha celebrat al Centre Social ha començat al matí amb l'exposició dels plats que participaven al concurs.


El públic ha pogut contemplar els plats abans del dinar

El jurat d'enguany estava integrat per cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi.

JURAT

  • Jaume Subirós del Motel Empordà.
  • Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada.
  • Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium.
  • Bernat González de Collverd.
  • Joaquim Darnés de L'Obrador d'en Quimo i de la Pastisseria Iris


La Mostra de Gastronomia Empordanesa de Peralada, que ha tingut cabuda per a 160 comensals, també ha inclòs un aperitiu a càrrec de diverses cases comercials de la comarca i el ball de fi de festa a càrrec de Jordi Rubau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook