Per segon any consecutiu la biblioteca Ramon Bordas i Estragués s’ha sumat al projecte LiceuBib, un Club que apropa els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya al món de l’òpera.

Per aquest motiu s’han previst diverses activitats entorn d’aquest gènere musical, amb col·laboració de l’Escola de Música Antoni Agramont i el Departament de Cultura de l’Ajuntament.

En aquesta proposta també hi participa el Servei de biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre El Liceu.

Les propostes que es realitzaran durant el curs 2019/2020 es detallen tot seguit:

Mozart i el seu temps. Es tracta d’un curs de formació que es realitzarà en 6 sessions per introduir-nos al classicisme vienès, amb especial èmfasi en la música de W.A. Mozart. El curs anirà a càrrec d’Oriol Casadevall, director de l’escola de música Antoni Agramont i es realitzarà els dilluns 28 d’octubre, 25 de novembre, 27 de gener, 24 de febrer, 30 de març i 20 d’abril a les 19.30 h a la biblioteca. El curs és gratuït i cal realitzar inscripció prèvia a la biblioteca Ramon Bordas i Estragués, o bé a l’escola de música Antoni Agramont.

Club de lectura: comentaren l’obra Canto Castrato de César Aira. La biblioteca posarà a disposició dels usuaris llibres per la lectura. La trobada del club de lectura es realitzarà durant el mes de gener de 2019.

Assistència a una funció en directe al Liceu. Amb la finalitat d’apropar els grans equipaments culturals del país a tota la ciutadania, s’organitzarà una sortida el diumenge 26 d’abril per a assistir a l’òpera La Clemenza di Tito de Wolfgang Amadeus Mozart. El preu de l’entrada per persona és de 80 €. (Inclou un 40% de descompte del preu de l’entrada habitual). Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

Prèviament “Presentació de l’òpera La Clemenza di Tito”, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg, crític d’òpera i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu. Dijous 16 d’abril a les 19.30 h.

Òpera a la fresca: Carmen, de Georges Bizet. Data a concretar el mes de juny.

I enguany també hi ha com a novetat el Petit LiceuBiB, una proposta per acostar l’òpera als infants de les biblioteques públiques de Catalunya. Es tracta d’un projecte pilot que és dur a terme per primera vegada i la nostra biblioteca ha estat una de les seleccionades. El taller que s’oferirà és entorn a El Jove barber de Sevilla i estarà conduït per María José Anglès, divulgadora musical i membre de Musicològics. Aquesta activitat, que es realitzarà durant el primer trimestre de l’any, s’adreça a infants a partir de 8 anys i les places són limitades. També hi haurà la possibilitat de completar l’experiència del taller amb l’oportunitat d’assistir a una representació real i en directe de l’obra que ha estat protagonista del taller.