La Fira de la Poma de l'Armentera, que se celebra des de fa 24 anys el segon diumenge d'octubre, amplia la participació aquest any a través de la presència dels més petits del poble que exposaran les seves pintures a la Sala Nova. «L'objectiu és integrar els infants a la Fira, de la mateixa manera que el club de futbol participa a través de la venda de les pomes i l'Ampa de la llar d'infants organitza també aquest any diferents tallers per a la mainada», assenyala la regidora de Festes, Meritxell Ibarz. Els nens d'entre 5 i 9 anys mostraran el treball realitzat l'any passat a l'assignatura extraescolar de dibuix i pintura per portar a la Fira la creativitat dels més petits.

Són activitats que complementen l'activitat central: entre set i vuit tones de fins a set varietats de pomes de la zona es posen a la venda directament dels productors, «que enguany han tingut una bona collita». Els trobarem a la parada central situada a la plaça de l'Església, que serveix d'aparador de la producció local. Com cada any se serveixen sucs naturals de poma fets in situ, i durant tot el dia, amb un trull portàtil. Els darrers anys han tingut molt d'èxit els mojitos de poma i, enguany, es tornaran a servir.

Parades d'artesania

També s'organitzen tallers d'oficis artesans, diferents exposicions d'art i activitats com la demostració i tast d'allioli amb poma. La regidora destaca que «la festa segueix una línia continuista, amb propostes durant tot el dia per al públic familiar».

Al matí, hi haurà els tallers infantils, a la parada de l'Ampa i es farà el tradicional Intercanvi de Xapes de Cava a la Sala Nova. Una de les propostes que es repeteixen cada any, arriba a les cinc de la tarda, amb demostració i tast de plats cuinats amb Poma al bar de la Sala Nova. A la mateixa hora hi haurà per als infants un espectacle d'animació infantil a la plaça de l'Església i a dos quarts de vuit del vespre, continuen els actes tradicionals i s'han previst sardanes a la plaça de Catalunya a càrrec de la cobla Osona.

Durant tot el dia es podran visitar les diferents exposicions. Les pintures dels artistes locals i la dels nens del poble, juntament amb una exposició dedicada al reciclatge.