El Grup de Teatre de Roses (GTR) torna als escenaris després d'un parèntesi de tres anys, amb l'estrena de l'obra Animals de companyia d'Estel SoléAnimals de companyia. Amb aquesta proposta, la companyia inicia aquest divendres una nova etapa després d'un relleu generacional, on Jaume Sastre ha assumit la direcció del grup.

Així, a més de la tradicional representació d'Els Pastorets que el grup interpreta cada Nadal, la companyia rosinca puja a l'escenari amb una comèdia realista tan amarga com la vida mateixa que posa en relleu la falsedat de les relacions entre amics, les esquerdes, les falses aparences que amaguen rancúnies, traïcions i enveges de tot tipus. L'argument gira entorn la vida de la Beth i com aquesta canvia de cop quan la seva parella accepta una feina a Sidney.

L'obra es podrà veure el divendres i el dissabte a dos quarts de deu de la nit, i diumenge a dos quarts de set de la tarda. A partir d'aquí, la companyia vol iniciar gira amb l'obra, destaca el director. La il·lusió del Grup de Teatre de Roses per tornar als escenaris és la mateixa que té el públic per veure actuar novament una companyia de llarga trajectòria al municipi. La venda d'entrades ha estat un èxit des que es van posar a la venda i el grup es mostra satisfet, «amb nervis i il·lusió» davant les expectatives. Aquesta tornada ve carregada d'emoció, explica el nou director, Jaume Sastre, que ha triat per a l'ocasió «una obra amb la qual el públic s'ho passarà molt bé».

Animals de companyia és la primera obra d'Estel Solé que va ser representada per primer cop al menjador de casa d'una amiga seva. Està pensada per ser portada a escena en diferents formats. Pel que fa a muntatge, el Grup de Teatre de Roses ha creat una escenografia «que representa un saló menjador, però podria representar-se igualment amb una taula i quatre cadires», apunta Sastre.

Cinc personatges porten el pes de l'acció, interpretats la majoria d'ells per actors novells: Sílvia Magester, Anna Gratacós, Pau Magester, Marta Plà i Ivan Pararols, que repeteix en un elenc format per noves incorporacions. Els assajos van començar el mes de març i des de llavors «hi ha hagut molt de treball, hi han posat moltes ganes i molta voluntat i el resultat ha estat molt òptim». La intenció, diu Sastre, és obrir el grup perquè entri gent nova que atregui també un públic nou, fer que a poc a poc hi hagi un relleu dins del grup però sense prescindir de la gent que ha fet arribar el grup on ara és».