El Teatre Jardí acull aquest dissabte un dels espectacles més guardonats amb sis categories dels Premis Lorca del Teatro Andaluz, el Rey Lear. És una obra escrita pel cèlebre William Shakespeare i que la companyia Atalaya TNT presenta amb actors com Carmen Gallardo, que interpreta el paper del rei Lear, Joaquín Galàn o Marta Sanz.

A partir d'un conte popular incorporat en la història antiga d'Anglaterra des del segle XII, Rei Lear narra les cròniques del vell Lear, qui va voler conèixer el grau d'afecte de les seves tres filles per designar com a successora la que més l'estimés. Dues es van desfer en afalacs, i la menor li va contestar que l'estimava com a pare, i res més. Aquesta resposta va semblar poc al rei, qui va decidir castigar-la. El resultat és una experiència d'extrem dolor, bogeria i destrucció expressada cruament i sense reserves.

Rey Lear és el segon muntatge shakesperià i el 24è d'Atalaya. No tracta de situar l'acció en cap època, perquè les passions i els instints humans no han canviat en els últims 4.000 anys.

Aquest muntatge va ser l'espectacle més guardonat als Premis Lorca del Teatro Andaluz (sis premis) i també el més nominat als Premis Max 2019, en un total de vuit categories. Atalaya va rebre el Premi Nacional de Teatre 2008 i avui és la companyia més valorada pels barems de l'INAEM del Ministeri de Cultura.

La programació de Figueres a Escena inclou diferents activitats partal·leles. Aquest dissabte i després de la funció teatral, s'ha previst un col·loqui obert entre la companyia i el públic assistent.

Activitats paral·leles

Dins les activitats paral·leles que organitza Figueres a Escena entorn de la programació, hi haurà dissabte al matí un taller de teatre per a adults amb la companyia Atalaya. Per tal de poder-hi participar cal haver comprat l'entrada per la funció de Rey Lear que farà la companyia el mateix dia al Jardí, a les nou del vespre. L'aforament del taller està limitat a 20 persones.