Castelló d'Empúries acull la presentació de la novel·la Cortal marí (Brau Edicions), a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, Joan Vergés i el grup de teatre Tequatre, al Cortal Avinyó, masia d'estil modernista, on transcorre l'acció del llibre. L'acte es fa aquest dissabte a les cinc de la tarda, amb motiu del Dia Mundial de les Aus Migratòries.

L'endemà, diumenge, està previst una activitat familiar de descoberta de l'estany del Cortalet, a partir de les onze del matí. El mateix dia, a les 12 del migdia, com tots els diumenges de tardor, està prevista una sortida amb el trenet dels Aiguamolls, que permetrà, durant dues hores, visitar el Parc Natural. Es tracta d'una activitat familiar de descoberta de closes, observatoris, camps d'arròs i cavalls de l'Eugassada Senillosa. Dins les activitats programades, aquest diumenge, a dos quarts d'una del migdia, es farà l'alliberament de tortugues de l'estany. Durant la trobada, s'alliberaran mitja dotzena de tortugues d'estany que reforçaran la població actual d'aquesta espècie al parc, espai que comparteixen amb les tortugues de rierol i amb altres al·lòctones les quals es va treballant per retirar-les.

Per acabar la jornada, s'ha previst una sortida pels Espais Naturals de l'Empordà: Closes, arrossars i daines, a partir de dos quarts de sis de la tarda. L'objectiu de la sortida és posar en valor la biodiversitat del Parc Natural i la seva necessitat de conservació.