El Museu de l'Empordà de Figueres, junt amb el centre d'art contemporani À cent mètres du centre du monde i l'associació Ensemble Flashback de Perpinyà, han convocat conjuntament una estada creativa transfronterera per promoure l'art sonor contemporani. La convocatòria té per objectiu la selecció de dos músics i artistes europeus que desenvolupin una composició sonora o musical vinculada amb l'exposició "Jours de folie" (Dies de follia) de l'artista català Marcos Carrasquer i l'exposició "Eudald de Juana i la transgressió de la forma" de l'artista empordanès Eudald de Juana.

L'estada creativa dels dos compositors seleccionats tindrà lloc entre els dies 25 de novembre i 3 de desembre amb una residència a la ciutat de Perpinyà, a càrrec de l'associació "Ensemble Flashback", i a l'Empordà, a l'espai-taller que l'artista Eudald de Juana té a la localitat de Navata. El jurat del projecte transfronterer està format per Alexander Vert, compositor i director artístic de l'associació "Ensemble Flashback": Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà; Julien Guillamat, compositor i director artístic del festival internacional de música electroacústica "Klang!"; i Medin Peiron, compositor i coprogramador del festival "Zeppelin".

Les composicions sonores que resultin de les dues estades creatives es podran veure al Museu de l'Empordà el 4 de desembre i al centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" de Perpinyà el 5 de desembre. A més, les obres seran interpretades durant el festival Klang!, previst el juny de 2020 a Monpeller, i durant el festival Zeppelin, previst l'octubre de 2020 a Barcelona.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha remarcat que "Figueres té voluntat de promoure la creativitat artística de la regió i esdevenir un centre cultural de referència per a l'Empordà".

La presentació de candidatures es podrà realitzar fins al pròxim 15 d'octubre, mentre que la resolució dels dos projectes seleccionats es donarà a conèixer el 21 d'octubre.