Una merescuda quarta posició és la que van aconseguir Helena Colinas, de Pontós, i Judith Carrasco, de Vilafant, integrants del duet artístic Silver and Gold, aquest cap de setmana passat a l'European Championship of Air Power Athletics celebrat a Praga, a la República Txeca. Les artistes de l'Alt Empordà, que competien dins la modalitat de circ de cèrcol aeri, han valorat l'experiència com «a molt enriquidora» i han destacat la forta competència, «amb un nivell molt alt» de les representants russes i txeques.

Colinas i Carrasco, que ja van competir l'any passat, tenien molt clar que «anàvem a gaudir». I així va ser. La rutina amb la qual es van presentar era ambiciosa, com han explicat des de Praga. Malgrat la complexitat de les figures, les artistes van dur a terme l'exercici amb precisió. «En acabar estàvem sense paraules, quasi no ens ho crèiem», reconeixen. El fet de quedar-se a les portes de la medalla i de pujar al podi no va minar la seva felicitat i orgull. «Tenir un diploma i aquesta posició a escala europea està molt bé», asseguren.

Aquesta quarta posició encara va millorar en les categories individuals, ja que Judith Carrasco va quedar tercera d'Europa i Helena Colinas, quarta. Era la primera vegada que ambdues es presentaven a escala individual i ja esperen repetir l'any vinent.

Per finançar les despeses del viatge i les derivades de la competició, Silver and Gold recullen aportacions voluntàries. Així, tenen aquests dies una guardiola a la llibreria La Bookman de Figueres.