El Museu del Joguet de Catalunya va acollir, el passat dijous 5 de setembre, la presentació de la 24a edició de La Fira del Formatge Artesà de Lladó. L'edició d'enguany, que se celebrarà el diumenge 15 de setembre, arriba amb més parades que mai, un cartell farcit d'activitats i amb un concurs de formatges que augura ser prometedor.

El centre històric del municipi acollirà un total de 28 formatgeries catalanes que exposaran els seus productes artesans de qualitat. «Busquem l'exclusivitat i la qualitat dels formatges», deia Jan Millastre, el coordinador de la fira, afegint que «tenim la sort que cada vegada el nivell català formatger és més gran i conegut». A part d'aquestes parades també n'hi haurà setze més d'alimentàries.

En l'edició del 2018 es calcula que per aquest esdeveniment hi van passar unes 8.000 persones i es van vendre 1.000 tiquets de degustació.

Tiquets de degustació

Els visitants que vulguin fer un tast de formatges poden dirigir-se a la carpa de la comissió per comprar tiquets de degustació. Els vuit euros del tiquet inclouen el tast de quatre formatges, un plat de ceràmica, pa, vi o cervesa artesana i el sorteig d'un lot de productes.

Pel que fa a les activitats, que s'organitzen al llarg de tot el dia, destaca el famós concurs de formatges, les activitats infantils, artístiques i diversos concerts, a més de l'espai de promoció del talent local «Made in Lladó».