El Festival Acústica enceta avui dijous la seva divuitena edició. Aquest any s'amplia l'oferta de la nit de dijous, posant-la al mateix nivell de divendres i dissabte i així arribar a tenir un tercer dia potent, amb l'objectiu de superar els 108.000 espectadors de l'any passat. Aquesta nit hi haurà actuacions a l'escenari de la Rambla i plaça Catalunya i s'obririran els espais Food Trucks i Acústica Market.

18.00 h - Semifinal Sona 9. Plaça Catalunya

El festival acull des dels seus inicis, la semifinal del concurs Sona9, el concurs de bandes emergents més important de Catalunya. Aquí, tots els semifinalistes:

19.45 h - Rusó Sala. Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent

El seu últim disc conté cançons pròpies d'aromes tradicionals i d'arranjaments transgressors. Una oda a la feminitat que s'amaga rere el paisatge, el retorn a la infantesa, la cançó de l'oblit o una carta d'amor a la família són alguns dels temes que ofereix en el disc Desirem.

21.00 h - Suu. Plaça Catalunya

El seu gran èxit a les xarxes socials la va portar a editar el seu primer disc, Natural. Suu és una d eles veus catalanes que actualment té més discurs i que generen més interés. Amb poc temps ja ha actuat arreu dels països catalans.

22.30 h - Lildami. Rambla

Amb la publicació del seu primer disc Flors mentre visqui ha captat l'atenció del públic i dels mitjans de comunicació donant visibilitat a la música urbana en català. Fa poc va publicar el videoclip del tema «Anorac», la cançó de l'estiu de TV3.

23.00 h - Momo (Tribut A Queen). Plaça Catalunya

Com tots els anys, Acústica aposta també pels clàssics. Enguany, després de l'èxit de la película «Bohemian Rhapsody», la música de Queen torna a estar de moda. És per això, que el festival porta a Figueres la banda oficial de tribut aquesta banda britànica.

00.00 h - La Pegatina. Rambla

El grup que es troba un dels moments més bonics de la seva carrera, és una de les bandes catalanes més populars arreu del món. Aquesta nit, a la Rambla, faran un repàs de tot el seu repertori amb els seus grans èxits i temes dle seu últim disc «Ahora o nunca».

01.30 h - Jazzwoman. Plaça Catalunya

Es tracta d'un dels noms més sonats de la música hip-hop del país valencià. Ha experimentat part del gran ventall de la música urbana. «Bagheera» és el seu primer àlbum, que l'ha donat a conèixer, a més, a col·laborat amb grups com ZOO o Tesa.

A més:

De 18.00 h a 5.00 h - Espai Food Trucks. Plaça Catalunya

De 18.00 h a 1.00 h - Acústica Market. Plaça Dr. Ernest Vila

JORDI CALLOL