Visites guiades, un taller d'escriptura hebrea, degustació de productes Kosher i un concert de música sefardí van ser els actes que es van portar a terme, el cap de setmana passat, a la XX Jornada Europea de Cutura Jueva de Castelló d'Empúries.

Durant la visita a la Sinagoga del Puig del Mercadal es van donar a conèixer les restes arqueològiques i del micvé medieval. Els assistents van poder gaudir d'una degustació de vi i productes kosher. També es va fer un taller sobre alfabet hebreu on els assistents es van poder endur material a casa per poder continuar millorant l'escriptura i la lectura en hebreu.

El Museu d'Història Medieval de la Cúria presó va fer una jornada de portes obertes i es va programar una visita guiada gratuïta. Entre altres activitats, es va proposar un recorregut per Castelló d'Empúries en clau jueva organitzada per Empordabrava, que va donar pas a l'acte de tancament de la celebració: el concert de música sefardí a càrrec del Grup Evohé. Cantadme Galanica.

Després de les dues primeres cançons es va haver de fer un canvi d'ubicació a causa de la pluja a la Capella del Convent de Santa Clara. Tot i això, el concert va entusiasmar el públic, que va acompanyar el grup en alguns temes. La jornada va posar el punt final amb una degustació de productes Kosher al mateix claustre del Convent de Santa Clara.

L'organització valora molt positivament l'assistència de públic que va reunir, entre totes les activitats, prop de 100 persones.