Amb el desembarcament marítim a la platja petita d'Empuriabrava, ha començat aquest dissabte, 31 d'agost, la XXIX edició de Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries. Tot i l'espectacularitat d'aquesta recreació històrica, aquest ha estat un tastet del que es viurà a l'antic Comtat d'Empúries els dies 6, 7 i 8 de setembre. S'han programat més de 200 activitats per a tots el públics.

El desembarcament marítim ha reviscut l'episodi de la història castellonina en què les tropes del rei Jaume I El Conqueridor per aturar la rebel·lió del comte d'Empúries Hug V. Una seixantena d'actors i figurants han tornat a la vida els protagonistes d'aquella batalla medieval, davant la fascinació d'un nombrós públic, la gran majoria turistes.

La proposta familiar l'han posada en escena representants d'una desena d'entitats: Terra de Trobadors, Alma Cubrae, Desperta Ferro, Grup Cavallista de Castelló d'Empúries, Arquers del Comtat, Les Bugaderes, Club de Rem Empuriabrava, Acers Trempats, Arc Sant Celoni, Mittentis Sagittam i Cort d'Empúries.

A partir d'aquí, del 6 al 9 de setembre, Castelló d'Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. La festa programa enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques -teatre, música, circ o dansa, entre altres- així com recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d'un centenar de parades d'artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes.

L'esdeveniment està organitzat per la Coordinadora de Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries amb la col·laboració de l'Ajuntament. Més d'una vintena d'entitats col·laboren en la posada en escena, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d'aquesta festa cultural, popular i festiva.