Aquest dijous, 22 d'agost, han començat les obres de sanejament i restauració del Baluard de Sant Narcís de la fortalesa de Sant Ferran a Figueres. L'inici dels treballs ha comptat amb una reunió coordinadora amb la direcció del Consorci del castell, l'arquitecte Rafael Vila i el conservador Joan Manuel Alfaro amb representants de l'empresa Cyrespa Arquitectònic SL, que serà l'encarregada de realitzar les obres. El Consorci, presidit per l'historiador i tinent general Carlos Díaz Capmany, té com a nou director al coronel Antonio Merlán.

El projecte finançat pel Ministeri de Cultura, per un valor aproximat als 800.000 euros i que tindrà una durada aproximada de 12 mesos, inclou la retirada de les pedres, les terres, les runes i les males herbes que envaeixen i recobreixen gran part del baluard , procedents de l'explosió provocada al febrer de 1939. També inclou la consolidació i apuntalament de les ruïnes existents del polvorí així com netejar el seu entorn perquè puguin

ser visitades.

Finalment, consolidarà les esplanades de canons, reposant els elements danyats o espoliats de les mateixes, repararà els folres dels merlets i de les canoneres i reposarà les cornises que falten en la rematada superior dels murs interiors.

A la finalització de l'obra, es veurà la continuïtat de les obres de reparació i algun detall que es conservarà de les ruïnes originals, recordo del que ha passat.