Aquest cap de setmana, el treball audiovisual «Els Deixebles de Marcel Duchamp», dirigit per Josep Pérez, ha guanyat el Primer Premi al Millor Documental al Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya.

Es tracta d'un film de producció cent per cent gironina sobre el món de la performance enregistrat al Festival també gironí de La Muga Caula, a l'Alt EmpordàLa Muga CaulaAlt Empordà.

El 10è Cerdanya Film Festival ha programat un total de 180 pel·lícules, les quals han estat seleccionades entre les 3.000 que ha rebut l'organització. A les més de mig centenar de sessions de projecció s'hi han pogut veure curtmetratges, films inèdits, llargmetratges de ficció nacionals i internacionals, documentals o curtmetratges en realitat augmentada. Tot i que el gruix del programa ha tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, alguns dels passis s'han dut a terme al Parc dels Búnquers de Martinet i a la Torre Bernat de So de Llívia.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya està adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava - Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.