Juan Diego Flórez torna a Festival de Peralada amb un programa amb els millor duets i àries del repertori romàntic francès i italià. L'acompanyarà la soprano, Ruzan Mantashyan i l'Orquestra Simfònica del Vallés, dirigida per Guillermo García Calvo.

Juan Diego Flórez, que ha delectat al públic del Festival en diverses ocasions, l'any 2015 va rebre la Medalla d'Honor del Festival. En aquesta tornada ve acompanyat de la soprano Ruzan Mantashyan, El repertori que oferiran estarà dedicat especialment a seleccions d'òpera de Gounod i Donizetti. A la segona part s'escoltaran peces de Gounod, Massenet, Mascagni i Puccini. Amb aquest darrer compositor acabarà el programa de la nit.

Molt esperat és també el debut de Gustavo Dudamel a Festival de Peralada. Dirigirà la Mahler Chamber Orchesta & Friends, amb l'actriu, Maria Valverde, com a narradora. La màgia del director veneçolà recalarà aquest estiu al Festival Castell de Peralada acompanyat de la prestigiosa Mahler Chamber Orchestra amb un programa únic que el converteix en tot un esdeveniment: El somni d'una nit d'estiu de Felix Mendelssohn amb l'actriu María Valverde com a narradora i la Titan de Gustav Mahler, una de les simfonies més apreciades i interpretades d'aquest gran compositor. Gustavo Dudamel ha manifestat en diverses ocasions que la primera vegada que va escoltar una orquestra simfònica va quedar atrapat. Ell causa el mateix efecte sobre el públic que assisteix als seus concert.