Un espectacle poètic i musical posarà punt final a la dotzena edició de Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, de l'Escala. Són molts els poetes catalans que s'han sentit seduïts per la deixa del geni grec, en l'encertada expressió del mallorquí Miquel Costa i Llobera, i a ells va dedicat aquest espectacle, que, a més, aspira a posar en relleu les irrenunciables arrels clàssiques de la nostra cultura des d'un lloc tan emblemàtic com l'Escala, a pocs metres del jaciment d'Empúries, porta d'entrada de la civilització grecoromana a Catalunya.

Així, amb motiu de la presentació del llibre Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec (Figueres: Edicions Cal·lígraf, 2019), l'actriu Carme Callol, l'actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez interpretaran una vintena llarga de cançons i poemes catalans de tema grec. Els professors i traductors Sam Abrams i Eusebi Ayensa conduiran l'acte que tindrà lloc divendres 9 d'agost, a La Punta.

El Festival entra en la seva recta final després que aquest cap de setmana passat Pau Riba hagi presentat a les comarques gironines i en el marc de Portalblau la seva gira 50 anys de Diòptria. La Mar d'en Manassa també ha acollit l'actuació d'Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project, que han unit talents creatius per oferir un viatge per la cançó francesa.