Acompanyat al piano per Vincenzo Scalera, el tenor Joseph Calleja oferirà un recital d’àries d’òpera i cançó, un format ideal per poder assaborir la seva veu pura i lluminosa aquest diumenge dia 4, a l'esglèsia del Carme de Castell, dins la programació del Festival de Peralada. La veu d’aquest tenor combina a la perfecció el lirisme més suau i melós, de patiment colpidor, amb la profunditat i dimensió que han de donar les grans àries de Verdi, Puccini i Donizetti. Ell mateix atribueix el seu èxit a la tècnica i a la disciplina, però també a la constant formació. Amb el temps, la seva veu ha guanyat en cos i potència en el registre d’aguts, però el seu estil continua essent inconfusible.

Calleja és un habitual en teatres com el Metropolitan de Nova York, el Covent Garden de Londres o la Staatsoper de Munic. Artista exclusiu del prestigiós segell Decca, disposa d’una extensa discografia. El 2011, el seu DVD de La Traviata de la Royal Opera House al costat de Renée Fleming va ser nominat als Grammy.

El pianista Vincenzo Scalera ha actuat al Festival d’Edimburg, al Festival de Salzburg i ha acompanyat veus com Montserrat Caballé, Josep Carreras, Andrea Bocelli o Juan Diego Flórez.

El recital de Joseph Calleja dóna el tret de sortida a la setmana de la lírica de Festival de Peralada en la que es viurà l’estrena de la producció pròpia 2019 La Traviata (5 i 7 d’agost), el concert de música barroca Human Love, Love Divine( 8 d’agost) amb Núria Rial i Juan Sancho, el concert líric que oferirà Juan Diego Flórez al costat de la soprano Ruzan Mantashyan (9 d’agost), el debut a Peralada de Gustavo Dudamel amb la Mahler Chamber Orchestra & Friends (10 d’agost) i el concert homenatge Montserrat Caballé, amb la veu de la gran soprano Sondra Radvanovsky (17 d’agost).