25 de juliol de 2019
25.07.2019
Empúries

Les excavacions posen al descobert la façana portuària de la ciutat grega d'Empúries

Els treballs formen part d'un projecte d'estudi de les antigues àrees portuàries de les ciutats grega i romana

25.07.2019 | 14:23
Els participants en les excavacions a Empúries - Generalitat

Les excavacions arqueològiques posen al descobert la façana portuària de la ciutat grega a Empúries.

Els treballs d'excavació, que finalitzen demà divendres 26 de juliol, formen part del nou projecte de recerca impulsat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya que té com a objectiu l'estudi de les antigues àrees portuàries de les ciutats grega i romana.

Les excavacions han deixat al descobert la part superior del penya-segat que marcava el límit d'aquesta zona amb la fondalada de l'antic port.

Els sectors on s'ha treballat, a l'extrem nord de la Neàpolis, han permès documentar construccions i nivells que pertanyen a la primera ocupació del nucli en la segona meitat del segle VI aC, així com altres edificis d'època hel·lenística i romana.

Durant tres setmanes, del 8 al 26 de juliol, vint-i-set estudiants procedents de diverses universitats catalanes i d'arreu de l'estat, així com d'Itàlia i Alemanya, han participat en les diverses activitats programades en el Curs Internacional d'Arqueologia d'Empúries, que enguany ha celebrat la seva 73a edició.

A més dels treballs d'excavació, els alumnes del Curs d'Arqueologia han pogut assistir a diverses conferències al voltant del tema Ports, navegació i comerç en època antiga, així com participar també en sessions pràctiques de prospecció geofísica i col·laborar en la realització de sondatges geològics previstos en el projecte per a la reconstrucció de l'evolució del paleoambient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook