L'òpera de cambra «Diàlegs de Tirant e Carmesina», centrada en els episodis més íntims de la novel·la medieval «Tirant lo blanc», de Joanot Martorell, s'estrenarà el proper dijous 18 de juliol al claustre del Carme de Castell de Peralada.

La peça comptarà amb música de Joan Magrané (Premi Reina Sofia de composició) i llibret de Marc Rosich (el 2007 ja va adaptar aquesta novel·la per al muntatge teatral de Calixto Bieito). L'escenografia i l'espai escènic ha estat un encàrrec que s'ha fet a l'artista Jaume Plensa. A l'escena, tres veus protagonistes: el baríton, Josep Ramon Olivé (Tirant), la soprano, Isabella Gaudí (Carmesina) i la mezzosoprano, Anna Alàs Jové que interpretarà dos personatges: la «Vidua Reposada» i a «Plaerdemavida».

A la part instrumental hi ha haurà sis músics: Neus Puig (flauta), Esther Pinyol (Arpa), Joel Bardolet (Violí), Antonio Viñuales (Violí), Adam Newman (Viola) i David Eggert (Violoncel), dirigits per Francesc Prat.

Festival de Peralada ha apostat per aquest projecte que fa una nova lectura de la novel·la de Joanot Martorell per convertir-la en un llibret d'òpera amb música concisa d'aires medievals.

Aquesta òpera de cambra és una coproducció de Festival Castell de Peralada, el Gran Teatre del Liceu i d'Òpera de Butxaca i Nova Creació.