Més de cinquanta veus integrants de la Coral Cantiga i Cordes del Món s'uneixen aquest diumenge, a l'església de la Ciutadella de Roses, per visibilitzar la tragèdia de mort que es viu al Mediterrani des de fa anys. Aquesta actuació, que inclourà la recaptació de la Fila 0 destinada a l'ONG Open Arms, serveix per obrir el cicle de concerts d'estiu, «Música D'Nits», que impulsa l'Ajuntament de Roses a la Ciutadella i el castell de la Trinitat.

Després d'aquest primer concert, s'ha programat l'actuació del pianista Carlo Bianchini que, acompanyat de Fèlix Serra i Pinyu Martí, interpretaran Non Solo Piano, el divendres 19 de juliol. El 4 d'agost, serà el torn d'un altre pianista, Daniel Ligorio, qui presentarà Embrujo en París. Ambdues propostes es faran a la Ciutadella.

L'altre escenari, el castell de la Trinitat, acollirà dos concerts més. El 28 de juliol hi actuaran Sílvia Comas i Joan Isaac, en un tribut al cantautor cubà Sílvio Rodríguez. El segon concert servirà també per cloure el cicle. Serà el 10 d'agost i anirà a càrrec de Dolo Bertran i Jordi Busquets. Tots els concerts comencen a les 10 del vespre i costen 8 euros.