Aquest dissabte, a les 20 hores, s'inaugura a l'Espai Cultural La Ciutadella l'exposició «Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna». La mostra, que es podrà visitar fins al 16 de setembre, tots els dies de la setmana i presenta el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica d'un monument.

«Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna» és una exposició sobre el treball fet des del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que vol mostrar el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica d'un monument antic: el castell de Rocabruna, conjunt fortificat d'època baix-medieval construït sobre un turó a 996 metres d'alçada, a Camprodon (Ripollès).

Després d'anys d'excavacions i de treballs de consolidació i restauració de les ruïnes, l'exposició mostra els resultats del projecte de consolidació del Castell a càrrec del Servei de Monuments de la Diputació i de l'equip d'arqueòlegs d'In Situ S.C.P.

La reconstrucció de la sala gran del recinte jussà ha proporcionat un dels conjunts materials metàl·lics més significatius dels darrers anys, els quals, un cop restaurats, han pogut ser analitzats i interpretats i mostrats ara al públic. D'aquesta manera, el Servei de Monuments posa a l'abast de la ciutadania aquestes descobertes un cop restaurades i consolidades, com a gest de retorn a la societat.