La temporada artística a Cadaqués ja s’ha obert i dissabte passat es va inaugurar, a la Galeria Marges-U, l’exposició Dones, que ofereix la visió de divuit artistes procedents de Catalunya, Japó i Suïssa: Francesca Blasco, Mercedes Capdevila, Teresa Casas, Mont­ser­rat Costa, Maya Cusell, Akiko Hasegawa, Nobuko Kihira, Eva Lozano, Pilar de la Villa, Gloria Llonch, Maite Marín, Carme Miquel, Sussi Salat, Charo Santana, Hiroko Sato, Joana Rosselló, Nobuko Ueda i Montse Vendrell.

La mostra es podrà veure fins al 30 de juny a la Galeria Marges-U. Fins llavors el visitant podrà observar disciplines diverses com la fotografia, la pintura, el treball sobre seda, en l’obra de «divuit dones poderoses que al llarg de la trajectòria de la galeria han treballat amb nosaltres en diverses ocasions» explica Nobuko Kihira, ànima de la galeria i una de les artistes participants en referir-se a una mostra «carregada de vitalitat» que manifesta la sensibilitat i l’esperit més somiador de l’art en femení.

La iniciativa, que vol tenir continuïtat l’any que ve, exposa una quarentena de peces, la majoria de mida petita per adequar-se a les dimensions de la galeria, però el ventall de propostes és molt ampli, destaca Kihira, «ja que han pogut aportar amb total llibertat el seu treball».

L’arquitecta Pilar de la Villa, estreta col·laboradora artística de Nobuko Kihira, va reorientar en època de crisi el seu treball cap a l’art i ara presenta treballs amb seda, un tipus d’obra que sempre és molt apreciada pel públic i que podria arribar a centrar la pròxima col·lectiva de dones artistes, assegura l’artista japonesa pensant ja en la mostra de l’any que ve. Hiroko Sato porta obra realitzada amb seda de Kyoto.

La mostra inclou també les pintures sobre lli de Carmen Miguel, les fotografies de Maya Cusell que ha exposat en diverses ocasions a Cadaqués i Joana Rosselló participa igualment amb obra fotogràfica i estarà també present en el MiniPrint d’aquest estiu, a la galeria Fort, entre altres propostes. El Festival d’art arrenca també la seva programació aquest cap de setmana.

Paral·lelament a la mostra, aquest dissabte, a les set de la tarda, es realitzarà un homenatge a la cadaquesenca Maria Antonia Puigbó. Durant l’acte, es farà un retrat de la seva personalitat, una lectura dels textos inèdits de la seva creació literària.

L’activitat artística no s’atura al llarg de l’any a la galeria Marges-U, on l’estiu és especialment prolífic pel que fa a propostes cultures obertes a la població i al visitant. El 6 de juliol s’inaugurarà l’exposició Miralls intangibles, d’Asumpció Mateu. L’artista té obra en col·leccions privades a França, Holanda, Andorra, Suïssa, Itàlia, Bèlgica, Espanya, Irlanda, Finlàndia, Dinamarca, Líban, Aràbia Saudita, els Estats Units i el Canadà. Actualment treballa en el seu estudi de Barcelona i de Jafre, Baix Empordà.

La programació continua a l’agost amb la inauguració d’una altra mostra especial aquest cop a càrrec dels galeristes, Gustavo Carbo Berhold i Nobuko Kihira titulada Orient Occident 2010-2019, fins al 28 d’agost.

A partir del 7 de setembre serà el torn d’Imma Alonso i Miquel Planas amb la mostra Vessants fins a l’1 d’octubre.