A través del programa Apropa Cultura, les entitats socials gaudeixen de la programació habitual de més de 120 teatres, auditoris, museus i festivals d'arreu de Catalunya, a partir d'ara també a Festival Castell de Peralada, que en aquesta edició ofereix la possibilitat de participar a quatre espectacles de la programació 2019. Concretament, el del Cirque Éloize, el del Ballet Nacional de Sodre, el d'Acosta Danza i el concert de Jessie J.

Al portal web apropacultura.cat les entitats reserven online les activitats. Les propostes culturals s'ofereixen a un preu social, a l'abast de tothom. Amb aquesta adhesió, Festival de Peralada s'ha compromès a reservar el 2% de l'aforament dels quatre espectacles mencionats, localitats de bona ubicació i fàcil accés o places de cadira de rodes per a persones amb mobilitat reduïda.

Festival Castell de Peralada considera imprescindible per a la nostra societat la funció que es duu a terme des d'aquest programa i es suma a les manifestacions de Sònia Gainza, directora d'Apropa Cultura en les que assegura que 'tots ens hem emocionat, hem rigut o plorat gràcies a l'art. Però més enllà dels sentiments, la cultura també ajuda a desenvolupar la creativitat, l'autodeterminació personal i la salut. Creiem que la cultura és una experiència transformadora de la persona i de la societat.'

El programa té com a objectius principals treballar per la millora de la vida de les persones en situació més fràgil i vulnerable de la societat, generar canvis i valors per a la comunitat i donar valor afegit i innovar en les propostes culturals del territori.