Amb motiu de la 15 edició de la trobada internacional de poesia d’acció i performance, La Muga Caula fa donació a la Biblioteca de Figueres d’un important nombre de llibres relacionats amb la performance i l’art d’acció. Es tracta d’edicions presentades al llarg dels anys en el marc de La Muga Caula, de petites edicions portades a terme per LMC, de donacions realitzades pels propis artistes.

Fins el 28 de juny la Biblioteca de Figueres presenta aquest fons en format expositiu, i tot seguit passarà a estar disponible per a la consulta en un nou apartat de la col·lecció de la biblioteca dedicat la performance i l’art d’acció, que s’anirà ampliant amb les noves donacions que realitzi La Muga Caula.

Cada any, La Muga Caula presenta llibres relacionats amb els artistes de la trobada: catàlegs d’exposicions, recopilacions d’altres trobades d’acció, llibres d’artista i llibres-acció; és a dir, llibres que formen part indissoluble d’una acció o que operen com un llibre de partitures. Llibres difícils o impossibles de trobar en les llibreries comercials. Entre les novetats d’enguany, dos volums monumentals del grup d’acció estonià NONGRATA, que aquest 2019 és l’autor del cartell de la 15ª edició de la Muga Caula.

Enguany es commemora el centenari del naixement de Joan Brossa (1919-2019) referent i mestre de la poesia d’acció i performance a Catalunya, i en el marc de l’actual mostra de llibres, el dimarts 18 de juny a les 19.30 h, tindrà lloc a la Biblioteca de Figueres una xerrada de Glòria Bordons en la que parlarà de Brossa i els seus processos creatius, posant l’accent en els nombrosos llibres d’artista que va produir.