12 de juny de 2019
12.06.2019
Castelló d'Empúries

Concert d'orgue i música tradicional occitana i catalana, el dissabte a Castelló

És a les cinc de la tarda a la Basílica de Santa Maria

12.06.2019 | 16:42
Es fa a la Basílica de Castelló

Aquest dissabte 15 de juny, a les 17 h de la tarda i a la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, tindrà lloc un concert musical sobre «Músiques tradicionals occitanes i catalanes» a càrrec del Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona, amb interpetació musical a l'orgue a càrrec de Pau Riuró, organista titular de la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, i de Florent Mamet, organista titular de Carcassona i director del Conservatori de Carcassona.

El concert tindrà una hora de durada aproximadament i l'entrada serà gratuïta. El Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona interpretarà diverses cançons i peces amb la bodega, versió occitana de la cornamusa o sac de gemecs, un instrument musical aeròfon constituït per un bot petit de cuir que serveix de dipòsit d'aire, semblant a la gaita celta.

Aquest concert musical s'emmarca en una col·laboració cultural transfronterera que l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, a través del Departament de Patrimoni Històric, està treballant amb la Comunitat d'Aglomeració de Carcassona, per tal de realitzar possibles projectes culturals d'interès comú, com ara concerts musicals, intercanvi d'experiències d'alumnes i estudiants de música, a partir de l'experiència conjunta del projecte TERTROB al voltant del Festival Terra de Trobadors realitzat durant els anys 2012, 2013 i 2014.

El passat dissabte 27 d'abril va tenir lloc a la Catedral de Carcassona un primer concert sobre «Músiques tradicionals occitanes i catalanes», a càrrec també del Grup de música tradicional del Conservatori de Carcassona, i també amb interpetació musical a l'orgue a càrrec de Pau Riuró, organista titular de la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, i de Florent Mamet, organista titular de Carcassona i director del Conservatori de Carcassona.
L'entrada al concert aquest dissabte 15 de juny, a les 17 h a la Basílica de Santa Maria, serà gratuïta. Tot seguit, a les 18.30 h tindrà lloc a la Capella dels Dolors de la Basílica la conferència «Noves aportacions a l'estudi dels vitralls medievals de la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries» a càrrec de Miquel Orós i Jordi Canet, en el marc de les V Jornades d'Estudis sobre la Basílica de Santa Maria d'enguany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook