Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc l'acte de presentació oficial de Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ a Besalú, promogut per la fundació que presideix el figuerenc Genís Matabosch.

L'afluència d'espectadors, que ha omplert la convocatòria al teatre Cal Tronc de Besalú de les cinc de la tarda, ha obligat a obrir una segona sessió a les set de la tarda que ha penjat igualment el cartell d'entrades exhaurides. En total 400 persones han pogut gaudir d'una presentació que ha aixecat molta expectació.

L'acte ha comptat amb tres atraccions internacionals de circ convidades: el duo de contorsionistes Amazing Monòlia, el forçut mongol Gengis Man i el quintet de malambo Argendance. Els nou artistes, que han actuat entre els diferents parlaments, han conquerit l'audiència congregada, segons els organitzadors.

Abans del torn de preguntes dels assistents, que ha durat una tercera part de l'acte, el grup argentí Argendance ha embadalit el públic amb una demostració de malambo, una tradicional dansa folklòrica de la pampa que mescla la música de timbals, amb coreografies i malabars amb les 'boleadoras', unes cordes que sostenen una pedra en els extrems.

Lluís Guinó, alcalde en funcions de Besalú, ha donat la benvinguda i ha obert l'acte amb una intervenció en la que s'ha referit a la importància estratègica en termes locals d'acollir aquest equipament patrimonial de referència a Europa. Guinó considera el projecte com «un exemple de col·laboració público-privada clau per a la consolidació de la aporta cultural i turística del municipi».

Després d'explicar els grans eixos del projecte, Genís Matabosch, president de Circus Arts Foundation, la fundació cultural sense ànim de lucre promotora del projecte, ha destacat les noves oportunitats que s'obren al territori a través de Circusland en termes culturals, formatius, socials i econòmics.