D'Arrel i amb Salero és el nom del cicle de cançó popular que es va crear a l'Escala l'any passat i que es posa en marxa de nou la setmana vinent, amb un total de sis actuacions programades fins el mes de setembre.

Les actuacions previstes durant aquests tres mesos, totes elles al pati de l'edifici històric de l'Alfolí de la Sal -Museu de l'Escala, són:

UT "El folc essencial". Des del nom de la primera nota de l'escala musical, es retroben a la seva taverna particular, tres músics històrics de l'entorn del tradifolk: Eduard Casals (viola de roda, veu i gralla), Jordi Fàbregas (guitarra, veu i gralla) i Paco Pi (baix i veus). -15 de juny (19h)

MIRABEL "Concert de música occitana: tradició al present"

Quinze anys recorrent festivals i escenaris a Catalunya i Occitània, avalen la seva música fondament arrelada a la tradició occitana. Pol Aumedes Morell (acordio diatònic i veu), Ermengol Marcos Forniol (violí i veu) i Joan Codina Vila (flautes, tamborí de cordes i veu) -22 de juny (19h)

COR PAÍS MEU "Soleiada o la llum del Pirineu"

Una passejada musical i poètica pel paisatge i la mitologia perinenca. Cançons tradicionals i textos de Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Esteve Albert. Direcció de Ramon Manent. -24 de juny (19.30h)

SOLISTES DE LA COSTA "Connexions"

Música viva, sense additius ni colorants, autòctona o forana, tan diversa com el món que ens envolta. Interpretada per dos músics de debó, carregats de quilòmetres i de riques experiències a l'esquena: Ferran Martínez (acordió i veu) i Toni Oró (clarinet i veu) -29 de juny (19h)

TRES DE RONDA "Cançons marineres i de taverna"

Una estona per reviure en estat pur els cants més populars i tradicionals de la festa, l'amor i l'amistat, la broma i la tabola: David de la Higuera (veu i guitarra), Ramon Manent (veu i guitarra) i Pol Aumedes (veu i acordió diatònic) -14 de setembre (19h)

-28 de setembre (19h)

MIRNA

"Espero meravelles"

Homenatge musical, sincer i apassionat a la poesia de Montserrat Abelló, en un treball fi i delicat fet des de l'admiració i l'amistat.

Mirna Velasís (veu) i Xavi Múrica (guitarra i autor de la música)

La programació d'aquest segon cicle de cançó popular s'ha fet aquest matí a l'Alfolí de la Sal i les entrades es poden comprar a través del web www.visitlescala.com.

El regidor de Cultura, Rafel López, ha remarcat la voluntat municipal de que "aquest projecte tingui continuïtat, perquè és una proposta singular i de qualitat que va en la línia cultural que té el municipi de potenciació i conservació del seu patrimoni".

El director artístic d'Arrel i Salero, Ramon Manent, destaca que "després de la bona acollida que el cicle va tenir en la seva primera edició, la proposta d'enguany es manté en la línia d'una programació que combina música tradicional catalana i cançó d'autor, sempre de la mà d'intèrprets de reconeguda solvència i trajectòria". "Hi trobarem representació de divesos estils i tendències i de diferents funcions festives i culturals. L'àmbit lingüístic general segueix essent el de la cançó catalana, però en aquesta edició s'hi inclou una pica d'ullet a la llengua i la música occitana, així com una sessió de caire eminentment instrumental", afegeix Manent.