El Tramuntanart, la mostra d'art contemporani dedicada al vent, torna al Port de la Selva, en la seva novena edició. Se celebra des d'aquest dissabte, 1 de juny, i fins al diumenge 9 de juny. Aquest any, el Tramuntanart comptarà amb més de 80 participants i un total de 69 propostes diferents. Composicions musicals, performances, dansa, pintura, pintura mural, fotografia, tapís, escultura, ceràmica i instal·lacions, totes les obres parteixen de diferents conceptes vinculats a la tramuntana: el moviment, el vent, el mar, els efectes sobre el paisatge, les persones i la connexions simbòliques d'aquest vent amb diferents aspectes del context polític i social, entre altres temes.

Les propostes d'aquesta edició estan situades en 8 espais diferents del nucli urbà, recollits en un fulletó. D'aquests 8 espais, 4 són exteriors i 4 interiors. Les propostes exteriors estaran ubicades al passeig del Mil·lenari i la platja d'Aquí de sota. Aquests espais són l'ànima del Tramuntanart, on cada any podem trobar instal·lacions i escultures realitzades en diferents tècniques que exploren el paisatge, les persones i la tramuntana. La platja d'Aquí de sota acollirà instal·lacions de gran impacte i també serà el punt de realització de diverses performances. La plaça d'en Pol Nadal i Mallol serà l'escenari de la participació a la mostra del Projecte Dansa. L'altre espai exterior són les parets de Cal Nin i de Casa del Mestre, on podrem veure el procés creatiu de diverses pintures murals.

Diferents edificis es convertiran per una setmana en sala d'exposicions i d'experimentació artística. Com a novetat del Tramuntanart, dissabte hi haurà un espai obert als artistes participants a la mostra, per la venda de la seva obra.