El projecte de Museu de Circ promogut per la fundació figuerenca Circus Arts Foundation i el seu director, el figuerenc Genís Matabosch, ja ha trobat ubicació. Es tracta de l'antic monestir benedictí de Sant Pere, a Besalú. Sota la denominació de Circusland, la nova infraestructura cultural té previst reunificar els dos edificis de tres plantes de les dependències conventuals de l'antic monestir fent-ne possible la seva restauració, obertura al públic i projecció al món.

Segons fonts de la Fundació, en ple rendiment, el projecte pot arribar a comptar amb més de 1.000 m2 d'espais exteriors i 3.000 m2 dedicats a exposició, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d'estudis, oficines i d'altres dependències pròpies d'un equipament cultural de referència internacional.

El nou espai es dissenyarà per tal d'anar més enllà de la clàssica proposta d'un museu convencional oferint als futurs visitants una màgica experiència en sintonia a la que ja perceben els assistents als espectacles produïts per la fundació que cada any atrauen 60.000 espectadors.

En un comunicat fet públic per la Fundació s'explica que al disposar d'aquest espai es podrà «finalment fer públics i accessibles els fons de Circus Arts Foundation: una de les col·leccions dedicades al circ més importants del món on desenes de milers de peces repassen els 250 anys d'història d'aquest màgic espectacle».

El projecte, que es va intentar desenvolupar, sense èxit, a Figueres temps enrere, es presentarà públicament el dissabte 8 de juny a les 5 de la tarda a la Sala Cal Tronc de Besalú. La convocatòria s'amenitzarà amb actuacions d'atraccions internacionals de circ i es viurà la posada online del web del projecte