Amb motiu del 115è aniversari del naixement de Salvador Dalí, la Fundació publica a les xarxes socials una 'guia secreta' per descobrir les curiositats dels museus del Triangle Dalinià. La iniciativa, que va començar l'11 de maig i que s'estendrà fins a finals d'any, consisteix a desvetllar detalls desconeguts dels tres Museus Dalí. Aquesta "Guia secreta dels Museus Dalí" es desenvolupa principalment al perfil de Facebook de la Fundació.

L'objectiu de la iniciativa és materialitzar un vell desig de Salvador Dalí: crear una guia per als admiradors del seu art, fent-ho, ara, amb la participació de la comunitat virtual. Recollirà un total de 24 obres i elements que es publicaran cada setmana, dotze dels quals es presentaran en format audiovisual. D'aquesta manera, posts més acadèmics conviuran amb opinions i comentaris d'usuaris que contribuiran a donar vida a l'acció.

El misteri, el secret i l'enigma van associats a la vida i l'obra de Salvador Dalí. El mateix artista l'any 1976 va començar una Guía Secreta del Teatro-Museo Dalí, però l'anhel de donar a conèixer els elements enigmàtics de la seva última gran obra va quedar en suspens. Ara, des de la Fundació Dalí, es vol seguir revelant als espectadors alguns dels secrets, desplegant la mirada al Triangle Dalinià. Cada setmana es destacarà una obra, un espai o un objecte decoratiu, per oferir noves perspectives que permetin entendre millor aquests tres espais.

La coordinació del projecte ha anat a càrrec de Cinzia Azzini, responsable de mitjans digitals de la Fundació, i de Lucia Moni, membre del Centre d'Estudis Dalinians (CED). Ha comptat amb la direcció acadèmica de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i la participació de Núria Casals, del CED. Els audiovisuals han estat produïts per DocDoc Films.