La 8a edició de la mostra de pallassos i pallasses Fira del Clown de Vilanova de la Muga acollirà, aquest dissabte, una desena d'espectacles al llarg del dia, un programa que manté el mateix format que en les edicions passades. Durant la jornada, els carrers de la vila s'ompliran de pallassos i artistes d'espectacles de carrer amb el focus posat en potenciar el món del clown, el circ i l'animació i les activitats per al públic familiar.

En el decurs del dia, el públic podrà gaudir d'una quinzena d'activitats distribuïdes en diversos escenaris del municipi on descobriran les darreres creacions de companyies i pallassos de gran renom, com Mortelo & Manzani, Cia Xicana, Pere Hosta, Cia. Pau Palaus, Cirquet Confetti, La Bella Tour, Circo Los, els Tallers de Circ, a càrrec de l'Escola de Circ de la Bisbal, o el presentador d'enguany, el pallasso carablanca Globó.

Una de les activitats més esperades, i que es realitza per sisè any consecutiu, serà la Cursa de Sabatots Memorial Joan Montanyes, en què pallassos i pallasses d'arreu correran amb les mítiques sabates que els caracteritzen i amb dues úniques finalitats; homenatjar el Pallasso Monti i, arribar a la meta sense fer el ridícul. El festival, organitzat per l'Ajuntament de Peralada, compta amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultural de la Generalitat i està adreçat a «tots els públics», així com també als professionals del món del circ, expliquen els organitzadors.

Des dels inicis, i un any més, la Fira del Clown de Vilanova de la Muga té la voluntat de recuperar i homenatjar la figura del més entranyable dels personatges humorístics de l'espectacle amb activitats diverses que giren al voltant del món del pallasso.

La Fira de Circ al carrer de la Bisbal, Pallasso de l’any

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà rebrà el Guardó Pallasso de l’Any 2019 (a les cinc de la tarda, a la plaça Major). És un reconeixement a la trajectòria de l’entitat i del Festival de circ i teatre de carrer que omple d’espectadors els carrers de la Bisbal d’Empordà, com a gran aparador d’artistes, companyies i programadors de les arts circenses. El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira

del Clown de Vilanova de la Muga