16 de maig de 2019
16.05.2019

Neix el premi Carmen Mateu per impulsar el talent jove

El guardó està dedicat a les disciplines de la dansa i l'òpera i compta amb Plácido Domingo com a president d'honor

16.05.2019 | 16:18
Imatge de la presentació del premi Carmen Mateu Young Artist Award

La Fundació Castell de Peralada ha presentat aquest dijous el premi Carmen Mateu Young Artist European Award, Opera and Dance, que té com a objectiu fomentar el talent jove d'aquestes disciplines i contribuir al desenvolupament de la seva carrera. El guardó es constitueix com un tribut a la memòria i el llegat per la música i la cultura de la fundadora del festival, Carmen Mateu. Plácido Domingo representarà el premi com a president d'honor. El guanyador de la primera edició, es donarà a conèixer el primer trimestre del 2020, i està dotat amb 30.000 euros. A més, el ballarí actuarà en alguna de les edicions següents del Festival Internacional Castell de Peralada.

El premi s'ha creat de manera que cada any es distingeixi una de les dues disciplines que, enguany, serà la dansa i distingirà un ballarí de clàssic i neoclàssic. Per tant, el II Premi Europeu Carmen Mateu a Joves Artistes, corresponent a la categoria d'Òpera, es decidirà el 2021 i distingirà un compositor, un escenògraf, un director d'escena, un director musical o un intèrpret.

El director del Festival Castell de Peralada i vicepresident del jurat dels premis, Oriol Aguilà, ha destacat la vocació i inquietuds de Carmen Mateu i l'aposta que tenia sempre per nous creadors. Aguilà ha explicat que "no és un premi més" perquè amb ell també s'ha volgut rebre homenatge a la fundadora del Festival. Per altra banda, el director del Festival ha afegit que la presidència d'honor de Plácido Domingo hagués fet molta il·lusió a Carmen Mateu per la "increïble" admiració que es processaven l'un a l'altre.

Aquest maig quedarà oberta la convocatòria al primer Premi Europeu Carmen Mateu a Joves Artistes que compta amb la col·laboració de les institucions 'Opera Europa' i l'Associació Europa de Festivals que faran possible difondre el premi als participants potencials. La secretaria general de l'Associació, Katrin Deventer, ha subratllat el fet que el premi no es quedi només amb l'entrega de la dotació econòmica sinó que també ajudi a donar una oportunitat i reforçar les carreres dels nous talents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook