Els organitzadors de la FiraFlor de Vilanant han decidit posposar la trobada i es celebrarà el proper 16 de juny. «Si fa sol fa FiraFlor» és el lema que llueix a «l'atrevit» cartell, presidit per un peix retallable i amb moderns auriculars de música, de la nova edició de la FiraFlor de Vilanant, que s'havia de celebrar aquest diumenge. Per aquest motiu "si plou, és millor fer la Fira un altre dia", destaca l'alcaldessa de Vilanant Anna Palet. Aquesta iniciativa, que mobilitza a tot el poble, «no és una fira d'artesania, sinó que és una festa». Una festa de la flor que enguany girarà al voltant de la música.

El dia de la Fira, a banda d'ornamentar temàticament les jardineres que hi ha repartides per tot el poble, també els veïns crearan racons amb flors i altres elements que girin entorn de la música. Tot això ho duen a terme voluntaris de Vilanant que, després de les festes de Nadal, es reuneixen per aportar idees i, «dins les nostres possibilitats, perquè som poquets i tenim un pressuport reduït», impulsar-ho. Si el temps acompanya, les creacions es preparen just el dia abans de la Fira perquè, com diu Palet, cal tenir en compte que tot es fa a l'aire lliure i que les flors són molt fràgils. A banda de proposar al visitant admirar les composicions, la FiraFlor ofereix altres al·licients. Una de les novetats enguany serà l'obertura de la planta baixa de la Rectoria, l'edifici que acollirà el futur Ajuntament i dispensari, encara pendent de reforma. Aquest aire un xic decadent que conserva ha animat l'organització a ubicar-hi l'anomenada Cova del Jazz on el visitant podrà prendre una copa tot escoltant bona música.

La Fira, a més, estarà amenitzada tot el dia per diferents formacions: des de les creacions improvisades d'Àcid Folk Club passant pel Gospel Tramuntcor fins a Xevi Compte i Nathalie González. No faltarà un espai de jocs per a la mainada, una exposició de pintura al Trull i sardanes a la plaça.