Una nova edició del Cantània torna al Teatre El Jardí de Figueres aquest dissabte i diumenge. En aquesta edició, els protagonistes són la Blanca i la Bruna, que s'endinsen en l'univers de Joan Brossa a través dels objectes i els textos trobats en uns arxius foscos a les catacumbes d'una biblioteca nacional per introduir el públic en el món del poeta.

Cantània és un projecte musical col·lectiu, impulsat des de fa anys per l'Auditori de Barcelona. Enguany hi participen centenars d'alumnes de cinquè i sisè de primària d'una trentena d'escoles de tot l'Alt Empordà que en diferents sessions interpretaran l'obra A de Brossa, del compositor Eduard Iniesta.

A de Brossa parteix de l'obra de l'artista i escriptor i la seva visió polièdrica i multidisciplinària. L'espectacle és una barreja d'estils i mirades que busquen, al cap i a la fi, entusiasmar el públic. Tot a partir de la història protagonitzada per dos personatges, un amb visió poètica i l'altre no, que es troben en una biblioteca i van desgranant l'obra de Brossa. Totes dues viatgen al món brossià de la màgia, el joc i les paraules gràcies a unes ulleres molt especials a través de les quals experimenten una nova mirada cap a elles mateixes i cap a la vida.

Cantània vol que els alumnes es familiaritzin amb la música i coneguin professionals d'aquest àmbit. La cantata compta amb la dramatúrgia de Marta Gil, la direcció escènica d'Ignasi Tomàs i la mateixa Marta Gil, i la direcció musical de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oliol Castanyer i Montserrat Meneses. Enguany, com a novetat, la cantata compta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, per documentar la cantata i per donar suport en l'àmbit de les arts plàstiques i la llengua a diferents centres educatius.