Els Vailets de l'Empordà van participar, aquest passat diumenge, a la 8a trobada de colles gironines a Banyoles. La colla castellonina va compartir plaça amb cinc colles més: els Marrecs de Salt, Esparxats de l'Estany, els castellers de les Gavarres, Xerrics d'Olot i, finalment, els Minyons de Santa Cristina.

La jornada va començar amb una cercavila pels carrers del centre de Banyoles i els tradicionals pilars d'entrada simultanis a so de gralles i tabals. Els Vailets de l'Empordà van començar aixecant un pilar de dol en memòria a l'ex alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí. En primera ronda van descarregar un 4 de 6 centrat i controlat fins el final i descarregaven un 3 de 6 en segona ronda sense cap ensurt. A tercera ronda, van descarregar un 3 de 6 amb agulla.

Els Vailets de l'Empordà han valorat molt positivament la seva actuació ja que van aprofitar per estrenar noves posicions a tronc, pinya i acotxadora complint així els seus objectius de consolidar-se i créixer com a colla per a tornar a construir castells més grans.

Acabant les rondes, la diada es va tancar amb una sèrie de pilars simultanis, polkes i balls abans de dinar junts i seguien la festa amb el concert de Germà Negre i Ouses de Reig.