El Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí ha nomenat Enrique Barón vicepresident de la Fundació durant la reunió que s'ha celebrat aques matí de dilluns a Figueres. El President de la Fundació, Jordi Mercader, ha destacat la trajectòria de Barón, que ha estat president del Parlament Europeu, i el seu compromís amb el Patronat de la Fundació del que és membre des de 1991.

D'altra banda, durant la reunió, Jordi Mercader ha destacat l'augment significatiu de visitants dels museus Dalí en el primer quadrimestre d'enguany. Un augment que confirma la recuperació iniciada a finals de l'any passat i que permet «encarar amb optimisme l'exercici del 2019». Això contrasta amb el descens de visitants de l'any passat, registrat en un 7,52%. En total, doncs, van visitar el Triangle Dalinià 1.336.207 persones (1.105.169 al Teatre-Museu Dalí de Figueres; 152.431 a la casa-museu de Portlligat i 78.607 al Castell Gala de Púbol).

En la reunió també s'ha fet balanç de la memòria econòmica. Entre les xifres destaca l'excedent aconseguit, 3.054.323 euros, amb uns ingressos de 15.248.922 euros i unes despeses de 12.194.599, de les quals 2.672.616 euros són inversions.

Durant tot l'any, la Fundació ha dut a terme un seguit d'enquestes entre els visitants. De les 2.517 que es van fer, la Fundació ha pogut constatar que aquests valoren molt positivament els diferents museus de la Fundació Dalí: al Teatre-Museu Dalí, el 84% dels enquestats l'ha considerat molt bé o excepcional, al Castell de Púbol l'ha valorat així el 78% i a la Casa Salvador Dalí, ho ha fet el 93,7%.

Millores de conservació, exposició i gestió del patrimoni

La Fundació també ha destacat les millores en les condicions de conservació, exposició i gestió del patrimoni cultural per un valor de 384.870,65 euros. De totes les milloresd'infraestructures dutes a terme, destaquen, a Figueres, l'adaptació del pre-vestíbul a les necessitats derivades de la venda en línia amb la incorporació d'un nou accés i els recursos tecnològics adequats. A l'exterior del museu es va obrir una consigna per a grups escolars. A Portlligat, es van actualitzar i modernitzar el conjunt de fonts i instal·lacions relacionades amb la piscina i es van rehabilitar les estructures de pedra seca de l'Olivar. A Púbol, es va remodelar la taquilla, es va adequar l'espai de control d'accés i seguretat i es va rehabilitar la il·luminació del jardí.

Actuacions de conservació

Les actuacions de conservació més remarcables van ser la substitució de la vitrina de l'escultura de John de Andrea situada a la Sala del Palau del Vent, la fixació i consolidació de la cadira antropomorfa ubicada a l'entrada de la Sala Mae West, i la intervenció en les quatre escultures de ferro i el Bus del balcó de la façana del Teatre-Museu Dalí. A les cases-museu es van restaurar objectes personals de Gala que integraven l'exposició del MNAC, entre d'altres actuacions.

Adquisicions i exposicions

Dins l'apartat d'adquisicions, la Fundació va adquirir una edició limitada de 12 estampes de la sèrie Memories of Surrealism (1971), documents efímers com ara catàlegs d'exposició, així com llibres i revistes dels anys vint i trenta i postals d'època.

Respecte les exposicions se'n van fer de temporals de producció pròpia com Salvador Dalí, aprenent de pintor; Salvador Dalí. Robert Whitaker; Dalí-Rafael. Un somieig prolongat i Elles fotografies Dalí. També es van impulsar exposicions temporals en altres seus com Io Dalí a Nàpols; Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a Púbol i Dalí Atómico a Sevilla.