La plaça dels doctors Heras, acabada de remodelar, serà un dels nous espais de la festa de Sant Isidre de Cabanes que aquest divendres acollirà un dels primers actes per a la mainada, els jocs tradicionals de fusta gegants. L'endemà també s'ha triat aquest espai per acollir la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, a dos quarts de sis de la tarda. La festa aplega diferents activitats, adreçades a tots els públics. La programació, «que manté la mateixa línia dels darrers, anys», ha explicat l'alcalde Àlex Hernández, inclou algunes propostes destacades com els tastets de Sant Isidre, dissabte a les set de la tarda, al local social i diumenge la tradicional sembra de pinyons.

Actes per a tots els públics

La festa de Sant Isidre arrenca aquest divendres. Després dels jocs tradicionals, a la plaça, la jornada festiva es tancarà a les nou del vespre amb el concert del Grup Calidae, al local social.

El dissabte continua la celebració amb inflables per als més petits, al pati de l'escola, sardanes, tastets de Sant Isidre i ball de festa major, a partir de dos quarts d'onze de la nit, al local social a càrrec de la formació Boogie Woogie.

Diumenge es reserva per als actes més tradicionals. A les 11 del matí, s'obre la jornada amb l'ofici solemne i just al migdia, els veïns podran assistir a una nova edició de la sembra de pinyons, a càrrec de la Comissió de Sant Isidre, a la plaça de l'Ajuntament. Tot seguit hi haurà sardanes. Per poder conèixer tots els detalls d'aquesta festa, l'Ajuntament obre al públic la Sala de Sant Isidre, dedicada a recuperar la seva memòria històrica. Està situada a la plaça dels doctors Heras, que ocupa l'espai que hi ha entre el nou dispensari i el local social. Amb motiu de l'obertura del dispensari, aquest espai es va enrajolar i se l'ha dotat de mobiliari urbà. Va rebre aquest nom com a homenatge a Narcís Heras i Vicens (Cabanes, 1903-Figueres, 1979) i el seu fill, Jordi Heras Trias (Peralada, 1933- Figueres, 2018), metges de Cabanes entre 1941 i 1977.

La remodelada Plaça dels Drs. Heras

Al voltant de la plaça, el municipi ha concentrat diferents serveis com ara la Sala Polivalent El Sindicat, la sala de ball, l'oficina de correus, la ràdio municipal i el nou dispensari. Just davant de la plaça, s'inaugurarà també una escultura dels Donants de Sang.