El Festival de Jazz de Figueres celebra, del 31 de maig al 2 de juny, els seus vint-i-cinc anys d'història mantenint el format de les darreres cinc edicions on els organitzadors, Joventuts Musicals de Figueres, van apostar per barrejar concerts al carrer amb concerts de pagament. Enguany seran sis propostes musicals, quatre de les quals d'accés gratuït. Es tracta de les actuacions de Gemma Abrié i Gerard Nieto Reunion Three + One (31 de maig); KC Octet (1 de juny); el figuerenc Tom Frauca Trio qui presentarà disc (1 de juny) i Susana Sheiman (2 de juny). Els concerts de pagament, que es faran a Caputxins i La Cate, els protagonitzen Guillermo Calliero South American Project (31 de maig) i Swingin' at the Cinema (1 de juny).

Paral·lelament als concerts, Joventuts Musicals manté la 5a Mostra de Jazz Jove, oberta a alumnes d'escoles de música de les comarques gironines i on participen alumnes del Casino Menestral i la Flauta Màgica. També destaca una ballada de swing, l'1 de juny a la plaça de l'Ajuntament, i la projecció de la pel·lícula Michel Petrucciani. Aquests dos actes es duen a terme gràcies a la complicitat de les entitats Swingats de l'Ala Empordà i Diòptria. El director del Festival, Dani Alonso, i la directora de JJMM de Figueres, Alba Albert, han volgut destacar «la qualitat» de totes les actuacions, quelcom que també ha remarcat l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, durant la presentació. «Aquest festival dona prestigi a Figueres amb aquest cartell de renom, fent el jazz accessible a tots els públics i creant sinèrgies amb entitats locals», ha comentat Masquef.

Quelcom a destacar d'aquesta edició és el cartell anunciador presidit per dues figures -un músic i una cantant- en plena actuació. Es tracta d'una creació de l'artista Mònica Campdepadrós qui, durant la presentació del Festival, ha assegurat que s'havia inspirat en alguns referents gràfics del segle XX per elaborar-lo. Per ella, el jazz «és una música que t'acarona l'ànima» i així, «aquesta calidesa» és la que ha volgut aportar al cartell.

Les entrades per assistir als concerts de pagament es posaran a la venda a partir del dijous 16 de maig i també el mateix dia dels concerts.