L'Ajuntament de Borrassà ha editat un llibre en què es recullen els mil anys d'història sobre la població incloent els nuclis de Creixell i Vialmaorell. El Recull documental (817 - 1900) és obra del professor de llatí Antoni Cobos i de la investigadora Bel Sabadí. El volum s'ha penjat al web municipal per posar-lo a disposició dels veïns, d'historiadors i de tothom qui hi estigui interessat.

Els autors de l'obra han buidat nou arxius públics per recollir, concentrar i ordenar cronològicament en un volum tota la història documentada que hi ha de Borrassà.

El volum Recull documental (817 - 1900) presenta dues parts ben diferenciades: en la primera s'hi presenten els documents que fan referència al municipi i, en la segona, hi ha la documentació eclesiàstica continguda a l'Arxiu Diocesà de Girona. En ambdós casos els regestos o resums, més o menys breus, anteposats a la transcripció d'un document estan ordenats cronològicament.

Per l'alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, «és bo de saber i conèixer d'on venim per tenir una forta base de cara a encarar els reptes actuals i futurs». Ha afegit que «comptem que aquest treball sigui l'embrió de futurs estudis que aprofundeixin en la història de Borrassà».

El volum es dirigeix a un públic divers, des dels mateixos veïns, passant pels curiosos i les persones interessades en el món de la història, i fins als historiadors, als quals pot ajudar en les seves recerques i investigacions.