07 de maig de 2019
07.05.2019
L'Escala

Presenten la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el modernisme a l'Escala

La directora serà Margarida Casacuberta i la iniciativa sorgeix d'un conveni entre la Universitat de Girona i l'Ajuntament

06.05.2019 | 18:47
L'escriptora escalenca

És aquest dimarts a les 7 de la tarda quan l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, i el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi Mas, signen el conveni de col·laboració per donar el tret de sortida a la creació de la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el modernisme. A l'acte, que es fa a l'Alfolí de la Sal, es preveu l'assistència de la directora de la Càtedra, la professora i investigadora en literatura contemporània Margarida Casacuberta, la família de l'escriptora encapçalada pel seu nebot Lluís Albert i especialistes en l'univers de Caterina Albert.

La Càtedra, l'impuls de la qual coincideix amb els 150 anys del naixement de l'escriptora, tindrà «com a objecte l'estudi, la conservació, el foment de la recerca i la divulgació del llegat Víctor Català, amb la missió clara de promoure la transferència de coneixement en l'àmbit de la literatura i en tot allò relacionat amb l'obra» de l'autora. Així, es preveu fomentar accions, organitzar jornades i editar publicacions, entre d'altres. Aquest conveni de col·laboració té una durada de quatre anys tot i que podrà prorrogar-se.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook