Després de vestir aquest passat diumenge la Monturiola, la colla castellera de Figueres, els Merlots, ja es preparen per a la diada d'aquest diumenge, a dos quarts de dotze del migdia, on rebran l'escalf, també, de dues colles grans com els Capgrossos de Mataró i els Cargolins d'Esplugues.

Una de les grans apostes de la colla figuerenca és portar a plaça el 2 de 7. «Aquest és ara, a aquestes alçades de temporada, el nostre castell màxim», reconeix el cap de colla, Ignasi Cabré, qui no amaga que «és un objectiu molt ambiciós». A banda d'aquest castell també preveuen dur el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla i, podria ser, la tor­re de 7. Cabré adverteix, però, que la colla, com cada any, ha fet una gran renovació del pom de dalt i que s'ha d'acabar de consolidar.

Per Cabré, estar acompanyats dels Capgrossos i els Cargolins «és un orgull». Els Capgrossos fa quatre anys que venen per Fires. És una colla de gamma extra, de les millors del país. A Figueres, doncs, segur que aixecaran castells de 8. Els Cargolins és també una colla de 8 «plenament consolidada». El cap de colla anima el públic a acompanyar-los també i, sobretot, perquè «aquesta diada va fent forat dins el calendari casteller»