La Fira de la Rosa de Roses, que es fa els dies 1 i 2 de juny, arriba a la seva vuitena edició amb més bona salut que mai. Ho fa proposant múltiples novetats com ara el trasllat dels tastets gastronòmics, que inclouran com a novetat una degustació de còctels florals, a la plaça del Teatre, just a tocar de l'equipament que acollirà, com l'any passat, la Mostra Floral que serà ornamentada per l'associació Amics de Sant Feliu. Com ha explicat Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, això es fa perquè es va detectar que molt de públic de la Fira es quedava a la plaça Catalunya i no s'atansava fins la Mostra Floral. A banda d'aquest canvi, la Fira presenta una transformació total de la seva imatge gràcies a la creació d'un cartell nou a càrrec de l'artista Leonard Beard. «Volíem un cartell que reflectís més allò en què s'ha anat convertint aquesta fira, un espai on les famílies poden gaudir amb múltiples activitats», comenta Llorens.

El personatge creat per l'artista Leonard Beard, nova imatge de la Fira de la Rosa

Entre els nous espais que s'integren dins la Fira destaca el safareig municipal on alumnes rosincs del Centre Escolar Empordà hi realitzaran composicions florals. També hi haurà un munt de propostes lúdiques a la Rambla Ginjolers molt pensades per a un públic familiar, entre elles la desfilada de pentinats florals organitzada per Roses Comerç o la Holi Dolly Party, que l'any passat va tenir un èxit brutal. A més a més, repeteix la iniciativa gastronòmica 1000 Roses a Roses, convidant a totes les dones que es diguin Rosa o derivats a venir «a dinar o sopar a Roses» entre el 25 de maig i el 9 de juny.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindán, ha destacat, durant la presentació de la Fira aquest dijous al matí, la gran activitat del municipi al llarg de tot l'any. Això es va iniciar, ha explicat, ara fa uns sis o set anys «amb la voluntat de desestacionalitzar el turisme de l'estiu» i ara, a banda d'atraure públic estranger, l'objectiu és captar també «públic d'arreu de la comarca».