La Circus Arts Foundation de Figueres acaba d'anunciar la recepció de material original de la llegendària artista canària Pinito de Oro, un dels personatges mítics del circ espanyol i europeu. En concret, la fundació figuerenca de Genís Matabosch i Joan Monpart, ha rebut el darrer trapezi amb el qual va actuar Maria Cristina del Pino Segura (1931-2017), nom autèntic de la trapezista, les últimes sabtilles que va fer servir i dos vestits amb els quals actuava.

Pinito de Oro es va retirar el 17 d'abril de 1970 a la pista del Circ Price de Madrid en un acte molt emotiu que va ser apadrinat per l'actriu catalana Mari Santpere.

Història de la Fundació

La fundació cultural privada sense ànim de lucre Circus Arts Foundation va néixer a Figueres de la voluntat de recuperar l’espectacle de circ com a part integrant de la nostra cultura reivindicant-ne un destacat paper en les arts escèniques. Segons els seus estatuts l’objectiu primer, la missió principal de la fundació no és altra que: “promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar, al territori de l’Estat espanyol i al de qualsevol altre estat, l’espectacle de Circ entès com art escènica, element lúdic, part integrant de la nostra Cultura, paradigma de la multiculturalitat; els seus artistes, la seva memòria i el seu patrimoni.”

La Fundació pretén conciliar un determinat nombre de tasques pròpies d’un Museu i que es deriven de la gestió de les col·leccions de les que té la custodia amb d’altres de major nombre d’usuaris de manera que els ingressos d’aquestes segones puguin revertir en benefici de les primeres. El seu gran objectiu és aconseguir crear un gran museu europeu de les arts del circ.