25 de abril de 2019
25.04.2019
L'Escala

L'Escala programa una quarantena d'activitats pel Triumvirat Mediterrani

El festival grecoromà se celebrarà el 4 i 5 de maig entre Empúries i el nucli antic amb recreacions històriques, mercat i espectacles de foc

25.04.2019 | 09:39
Presentació dels actes del Triumvirat a l'Escala

La Marató d'Empúries i la fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, coincidiran aquest any el mateix cap de setmana, els dies 4 i 5 de maig. Inicialment, la Marató i la resta de proves associades, estaven previstes per a aquest cap de setmana, però la coincidència amb la jornada electoral, va fer que es decidís posposar-la, coincidint d'aquesta manera amb el Triumvirat Mediterrani. La presentació d'ambdues activitats s'ha fet aquest matí al MAC-Empúries.

Aquesta és la 16 edició de la Marató d'Empúries i la 10a de la Mitja Marató i la prova dels 10km. Les tres proves se celebren el diumenge, 5 de maig, al matí, amb sortida i arribada al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Per segon any, també hi haurà un campionat minimalista i descalcista per a cadascuna d'aquestes proves.

El dia abans se celebren la 6a edició de la Marató Infantil i la 2a de la cursa dels 5 km. Un dels canvis, es que no se sortirà des de davant el MAC-Empúries, sinó que coincidint amb les activitats del Triumvirat Mediterrani, els corredors sortiran del centre de l'Escala, a la zona de la Punta.

Com en anteriors edicions, les inscripcions a totes les proves de la Marató d'Empúries tenen un component solidari i un euro de cada inscripció es dedica a una entitat, que en aquest cas serà l'Associació Contra el Càncer.

Coindidint amb la jornada de dissabte, el periodista i corredor Xavier Bonastre presentarà el seu llibre "100 històries del córrer", a l'Alfolí de la Sal (19h).

També es fa la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dóna l'organització als participants. Aquesta, es fa al pavelló municipal d'esports i compta amb diferents botigues que ofereixen els seus productes i roba esportiva.

La Marató d'Empúries és organitzada pel Patronat Municipal d'Esports de l'Escala, amb el suport de la Federació Catalana d'Atletisme. A l'anterior edició es van inscriure cap a 1.700 corredors entre les diferents proves.

Aquest any, es destinarà un euro de cada inscripció a ajudar l'AssociacióContra el Càncer.

XXIV Triumvirat Mediterrani

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, de l'Escala, arriba a la 24a edició i programa una quarantena d'activitats entre dissabte i diumenge (4 i 5 de maig).

Com és tradicional, les activitats es reparteixen entre el nucli antic de l'Escala i el recinte del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. La major part de les activitats de recreació històrica es fan a Empúries el dissabte, en què es fa jornada de portes obertes. Es fan visites romanes, jocs d'època, tallers d'oficis i artesans romans i noves activitats, com l'Odissea per a menuts i taller de criatures mitològiques o l'spa a la romana, taller de recreació termal que permet que els participants facin els seus propis ungüents. El MAC-Empúries també tindrà una visita a l'audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels Mosaïcs i ofereix l'opció de veure com era la zona del Fòrum amb ulleres de realitat virtual.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou des de l'obertura del Mercat del Triumvirat fins a la cercavila i espectacle de foc que es fa a la nit, a la Riba. També hi ha diferents espectacles d'animació i no hi falta la lluita de gladiadors, tant amb sessions tant dissabte com diumenge.

El dissabte hi haurà un servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries a hores determinades (entre les 10.30h i les 19h).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook